Utbildning stärka varumärke content

En halvdagsutbildning för dig som vill lära dig skapa rätt content till rätt målgrupp på rätt kanal med Anna Wildefjord.

Hemligheten bakom att lyckas inom digital marknadsföring stavas content. Vet du hur du skapar content (innehåll) som attraherar din målgrupp och som dessutom är anpassat för dina digitala kanaler så har du kommit långt. Oavsett om det är sociala medier, din egen webbplats eller någon annan digital plattform så är förmodligen ditt syfte att kommunicera med din målgrupp för att få dem att i slutändan bli en kund, antingen ny eller återkommande. Då behöver du lära dig hur du skapar rätt content till rätt målgrupp på rätt kanal.
Detta är en halvdagsutbildning (4 timmar) i hur du skapar content till dina digitala kanaler. Du kommer bland annat att lära dig:
  • Vad content marketing är och hur du kan använda det i din marknadsföring
  • Hur du kan jobba med storytelling i din verksamhet
  • Hur du bör tänka kring din målgrupp och hur du skapar personas
  • Hur du skapar en innehållskalender som både sparar dig tid och ger dig bra förutsättningar
  • Hur du bör tänka kring olika digitala kanaler
  • Hur du rent praktiskt skapar content och vad som är bra att tänka på kring bild, rörligt material samt text
  • Vad SEO (sökmotoroptimering) är och hur du bör tänka kring det
  • Hur du utvärderar för att veta vilka insatser som är värda att lägga tid och pengar på
Detta är en så kallad uppdragsutbildning där du tar med dina egna projekt in i utbildningen, vilket gör att det blir en blandning av teori och praktik. Passar dig som idag jobbar som marknadskoordinator, marknadsansvarig osv eller som driver företag. Passar både dig som operativt ska utföra detta men även för dig som ska kravställa tjänsten internt eller externt. Du kan vara nybörjare eller ha kommit en bit. Det spelar inte någon roll. Det viktiga är att du inför utbildningen svarar på följande frågor:
  1. Hur ser min målgrupp ut? Var finns de? Vad går de “igång på”?
  2. Vilka digitala kanaler finns vi på, var vill vi finnas och varför?
  3. Vad är viktigt för min verksamhet att mäta? Vad har vi för mål?
Målet med utbildningen är att du ska komma igång, att du ska förstå vilka möjligheter det finns och att du efter utbildningen vet hur du ska komma vidare rent praktiskt. Du kommer dock inte bli fullärd då detta är något som kräver erfarenhet.
Dela det här evenemanget
Anmäl dig som Medlem