MIJ-frukost med Kenth Hultqvist

kenth-hultqvist-mij
2015-05-0509:00

Roupez Reklam

Redan en kvart före start börjar förväntansfulla gäster dyka upp på Roupéz Profil inför dagens MiJ-frukost med Kenth Hultqvist, föreläsaren för dagen. Vi bjuds på en god frukost och får kika lite på Roupez fräscha show room innan föreläsningen startar.

Maria Lindell, VD på Roupéz Profil, inleder med en kort presentation av företaget innan scenen lämnas över till Kenth Hultqvist, som tidigare jobbat bl.a. som marknads-, utbildnings- och informationschef, men även varit i det närmaste en helgonförklarad förbundskapten för Svenska bandylandslaget.

Att han är ett energiknippe utan dess like, visar i samma minut som han sätter i gång sitt föredrag. När Freja, 3 år, som varit på besök och flugit drake hemma hos Kenth i Haverdal i helgen, kommer på tal, så är det säkert många som undrar vad denna lilla tös kan ha att göra med teambuilding, organisationer och medarbetarskap. Men den röda tråden dyker omgående upp och Freja, draken och knutar på draklinan blir snabbt omvandlade till liknelser med hur det är i affärs- och näringslivet.

Går det att få draken att flyga högre? Behöver vi ta ner den ibland för att lösa upp knutarna på linan? Ska vi förlänga linan istället? Hur kan vi göra för att tillsammans hitta lösningarna? Vill vi att den ska flyga högre eller är vi nöjda som vi är? Det är bara några av de frågor Kenth ställer sig med utgångspunkt från sitt drakflygande med Freja, 3 år.

 

Sedan plockar han fram sina ryska Matrjosjka-dockor och pratar om alla de olika versioner av oss vi bär med oss i vardagen, i möten med kollegor och medarbetare, kunder och leverantörer. Hur påverkar de oss? Vad finns under skalet som gör att vi agerar olika, att vi alla fungera på olika sätt? Vad är kärnan längst där inne, det som får oss att brinna. Det som gör att Freja 3 år är så sprudlande oförstörd och full av energi? Vad kan vi göra – för oss själva och för våra medmänniskor – för att stötta och hjälpa varandra, för att behålla den så livsviktiga glöden och energi längst där inne?
För våra olika roller, upplevelser och erfarenheter från våra olika arenor – från att vara en energisk 3-årig till att träffa sin livspartner och bli förälder till att kanske bli ledare i yrkeslivet – ger oss nya dimensioner och flera roller att fylla. Roller som också påverkar hur vi fungerar i vår vardag och i arbetslivet. Ska en organisation lyfta och flyga högre krävs det ärlighet, att vi är öppna för att människor är och har sina olika roller med sig. Vi måste också titta på och förstå att vi fungerar olika, har olika styrkor och utvecklas olika fort. Som ledare är det ditt ansvar att fånga upp alla, acceptera olikheter och stötta dina medarbetare för att få dem att utvecklas för att nå nya höjder.
En viktig fråga i utvecklingsprocesser – och för att lyckas – är enligt Kenth att alla har ett gemensamt synsätt och begreppsvärld. Att vi reder ut vad vi menar med olika saker. Söndagsmiddag t.ex. vad innebär det? När Kenth träffade sin blivande hustru Åsa var söndagsmiddag för honom stek med potatis, brunsås, saltgurka och gelé, medan Åsas söndagsmiddag var pasta. Hur olika var inte förväntningarna och vilka missförstånd kan inte uppstå då? Kenth och Åsa beslöt sig för at tillsammans komma fram till vad deras gemensamma söndagsmiddag skulle vara i framtiden, så att inga missförstånd behövde uppstå. Samma sak behöver vi göra i företag och organisationer menar Kenth. Tydliggöra vad saker betyder, innebär och vart vi är på väg i en organisation, så att alla kan förstå och vara överens om innehållet i uppgiften.

 

– En gång var jag ute i en organisation och diskuterade med en medarbetare. Han lovade att återkomma med fakta i en fråga strax. När jag hade väntat i mer än två dagar började jag bli otålig, säger Kenth. Strax var för mig inom ett par timmar, men för den här personen var det betydligt längre än så. Klart att det uppstår missförstånd och irritation då. Det är därför det är så viktigt att vi är överens om innehållet i ord, visioner och handlingar. Hur högt ska vi flyga och hur gör vi för att nå den höjden?

– Det handlar ju om ett lagarbete, där alla med sina olikheter är en del av laget. Som förbundskapten i bandy har det alltid varit viktigt för mig att alla ska veta vilken spelstrategi som gäller och vara införstådda med den. Att begreppsvärlden är densamma. Sedan måste de agera och ta beslut på egen hand, med spelstrategin som det gemensamma fundamentet. När siktet har varit inställt på guld, funkar det inte med människor som säger offentligt säger ja till idéerna, men som i det tysta tänker: Vilken idiot, jag struntar i strategin och gör som jag alltid gjort.

– Det är då det krävs öppenhet och ärlighet, menar Kenth. För en person gör inget lag utan alla måste bidra. Hur gör ni då för att få ihop laget, undrar Kent och byter snabbt spår till sin roll som pojklagstränare. Där har fokus alltid varit ett annat; det ska vara roligt och alla, oavsett förutsättningar, ska få vara med. Och när korvgrillningen efter matchen eller grodynglen i diket är viktigare än matchresultatet, gäller det att anpassa sig till de förutsättningarna.

– Vilken nivå vill ni nå? Vill ni förlänga drakens snöre eller är ni nöjda där ni är? Vad är viktigt i er organisation? Det viktigaste är att alla är medvetna om och införstådda med vilket fokus och vilken strategi som gäller. Det är först när ni är ärliga och jobbar tillsammans på riktigt som ni kan lyckas, menar Kenth. För utveckling och stöd går hand i hand.

Och, avslutar en svettig och oförtruten Kenth, glöm inte elden längst därinne i Matrjosjka-dockan, som brinner för fullt i lilla i Freja. Den som måste ni hålla vid liv och bevara – både hos er själva och era medarbetare!

Från MiJ kan vi bara säga: Tack Kenth för en mycket inspirerande morgon!
Tack säger vi också till Roupez för god frukost och trevliga lokaler att vistas i!

Mingelbilderna hittar du här.

Vid pennan: Ingegerd Skrealid

Foton: Ida Seidemar