MIJ akademi – uppdragsutbildning E-commerce och Digital affärsutveckling

Torbjörn Noaksson uppdragsutbildning 24/10 E-commerce och Digital affärsutveckling.
2019-10-2410:00

Syrgasvägen 3, 55302 Jönköping

Utbildningen är i gång. Är du nyfiken/intresserad av att gå specifika kurser? hör av er till oss på Din Webbstrateg.

Det är bland annat Helena Hjalmarsson, vår styrelseledamot och sponsor som varit med och tagit fram utbildningen. Det ägs och drivs av Din Webbstrateg.

man ska få hjälp med att på ett smart och enkelt sätt kunna implementera arbetssätt, teknik och kommunikation i verksamheten.

Man kan välja att gå 1 eller flera kurser. Du som deltagare ska få hjälp med att på ett smart och enkelt sätt kunna implementera arbetssätt, teknik och kommunikation i verksamheten.

Är du intresserad så hör av dig till: helena@dinwebbstrateg.se tele: 0761-626967

Kursavgift inkl.

12 h = 12.000 kr/deltagare inkl för, under och efterarbete. osv. För MIJ medlem 12 h = 10.000 kr/deltagare.

Vill du bli ett digitalt proffs och skapa förutsättningar för att utveckla er digitala närvaro? I en verklighet där utvecklingen går fort kan det vara svårt att veta vad som är viktigt att fokusera på och inte. Med denna utbildning får du lära dig digital affärsstrategi för att sticka ut, skilja er från konkurrenterna och utveckla digitala plattformar för just era mål.

Om utbildningen

Utbildningen E-commerce och digital affärsutveckling är till för dig som är nyfiken på de nya förutsättningarna att lyckas med digital affärsutveckling.

Det spelar ingen roll om du är ett tjänsteföretag och informerar på din hemsida eller om du är en ren e-handel där du säljer dina produkter direkt.

För vem?

För dig som jobbar med digitala plattformar. Kanske har du fått möjligheten att växa in i rollen som e-handelslogistiker, e-handelsansvarig, e-commercemanager, marknadskoordinator eller digital affärsutvecklare och vill fylla på med ny kunskap.

Utbildningen passar även dig som jobbar som marknadskommunikatör och tar hand om den digitala plattformen då du bl.a. får verktyg att förbättra användarvänlighet, navigering och struktur samt marknadskommunikationen.

Du som jobbar med att sälja digitala tjänster och behöver få en bredare förståelse för hur du kan utveckla dina kunders affärer kommer också ha stor nytta av denna utbildning.

Innehåll

Du kommer att få verktyg att analysera, kravställa och jobba operativt med digital affärsutveckling oavsett bransch.

Du kommer att få kunskap i hur du mäter effektiviteten i den digitala marknadsföringen både strategiskt och taktiskt samt hur du arbetar strategiskt med att kravställa ett företags digitala kommunikation, logistik och infrastruktur.

Efter avslutad utbildning kommer du även behärska och förstå konkreta verktyg och applikationer som Hotjar, Search console, Trello, Google analytics och Google Ads,

Upplägg

För att du ska få kunskap med fördjupning, kontinuitet och möjlighet till reflektion och tid att utvecklas är utbildningen förlagd till två dagar i månaden och sammanlagt 120 h. Utbildningen består av föreläsningar, diskussioner och övningar samt frivilliga testmoment.

Under utbildningens gång vill vi gärna att du jobbar med ett skarpt projekt, helst från din egen arbetsplats, så du lättare kan omvandla din nyvunna teoretiska kunskap till praktisk dito med professionellt stöd av kursledare.

Kurs 1: Affärsmannaskap (12 h)

• Varumärkesbyggande
  • Marknadsstrategi
  • Styrdokument
  • Konsumentförståelse

Kurs 2: Webbanalys (18 h)

• SEO
  • Teknik
  • Design

Kurs 3: Google Analytics och statistik (24 h)

• Rapportframtagning
  • Analys

Kurs 4: Betalda kanaler (12 h)

• Google Ads (fokus sök)
  • Sociala kanaler (fokus Facebook, Instagram)

Kurs 5: Att kravställa och driva ett digitalt utvecklingsprojekt (42 h)

• Digitala utvecklingsprojekt (digital projektledning)
  • Att ta fram kravställning (skisser/dokumentation) för att säkra dina investeringar
  • Resursfördelning
  • Lär dig hantera Trello

Kurs 6: Internationell handel (12 h)

• Identifiera nya marknader

Certifiering

Under utbildningen får du som vill möjlighet till certifiering i Google analytics och Google Ads.