Daniel Hallberg- skapa idéer innanför ramverk och utifrån strategier.

Daniel Hallberg MiJ
2016-11-0117:30

Hotel Vox

 AD:n Daniel Hallberg

1 november gästade Daniel Hallberg oss på MiJ. Eventet var i AW-format på Hotel Vox där Anne Sandstjärna och hennes medarbetare hade gjort ett bra jobb för att vi skulle trivas.

Vi var ett 60-tal besökare = fullt hus, vilket är oerhört glädjande.

Daniel är en kille med många strängar på sin lyra. Han är AD på King reklambyrå i Sthlm, han producerar egna filmer, både rena reklamfilmer och filmer för Instagram.

Det ligger en Podcast och väntar på att släppas, kort sagt så är det fullt upp i Daniels vardag. Han pratade om de olika delar som ligger lite utanför AD-jobbet på King, bl a Shit konsumenter aldrig säger som vi fick se några filmexempel på:

Daniel har också imiterat några kändisar, Alex Schulman och Håkan Hellström, med lite blandat resultat. Gör även en del egna reklamfilmer.

Vidare fick vi ta del av Kings framgångsrika reklamuppdrag åt Svenska Spel, där vi fick en djupdykning kring upplägget av Triss. I det fallet jobbade man med att ”Tänka innanför boxen” och hitta på idéer innanför det ramverk som fanns sedan tidigare. Men samtidigt förnya och göra relevanta saker utifrån briefen ”Plötsligt händer det”.

Efter Daniels framförande var det glädjande nog ett bra gäng som stannade kvar för att mingla. Kort sagt en riktigt bra AW i Jönnet.

Vid pennan: Christer Timarsson